Бившият треньор на „Левски” Славиша Йоканович поведе тима си Уотфорд към Висшата лига. Играчите на сърбина победиха с 2:0 Мидълзбро в дербито между първите два тима в класирането и поведоха колоната. Трой Дийни и Одио Игало бяха точни за Уотфорд.

Дийни даде аванс на домакините в 37-ата минута, когато получи топката от Гедуира и от малък ъгъл вкара за 1:0. В 65-ата минута Игало финтира Джонатан Уудгейт и с мощен удар с левият крак не остави шансове на стража на Мидълзбро.

С успеха тимът на Йоканович събра 76 точки, докато воденият от Айтор Каранка Мидълзбро е със 75.

Битката за двете места даващи право на директно промоция във Висшата лига е ожесточена. В нея са още Борнемут и Норич, които играят по-късно днес. Ако двата тима запишат победи, то те ще заемат челните две места съответно със 77 и 76 точки. Норич ще има по-добра голова разлика от Уотфорд.

БЛИЦ припомня, че първите два отбора в Чемпиъншип взилат директно във Висшата лига. Тимовете от трето до шесто място играят бараж, за да определят и третият новак в елита.

Йоканович бе начело на "Левски" само няколко месеца през 2013 година. След като шефовете не му дадоха шанс, го изгониха. На неговото място дойде Ивайло Петев, който изкара едва един ден и след скандалната пресконференция със събличането напусна.