Бившият футболист на „Левски“ и Славия Виктор Генев беше изгонен при загубата на тима си Сейнт Мирън с 0:3 от Рос Каунти в мач от 33 кръг на шотландската Висша лига. Поражението означава, че отборът на българския защитник ще изпадне директно от елита или ще играе плейоф за оцеляване.
 
Трите гола за успеха на Рос Каунти бяха отбелязани от Лиам Бойс. Генев получи директен червен картон в началото на второто полувреме. Той беше привлечен в Сейнт Мирън през зимата и бързо се утвърди като титуляр в състава на Гари Тийл.
 
Сейнт Мирън е на последното място в класирането преди започващите плейофи. Отборът изостава на 10 точки от предпоследния Мъдъруел, а тимовете имат да изиграят по още пет мача. Това означава, че дори Генев и съотборниците му да спечелят и петте си мача не могат да достигнат до 10-ия Рос Каунти, тъй като разликата между двата тима е 16 точки.
 
Според правилата в шотландския футбол – последният в класирането на Висшата лига изпада директно в Чемпиъншип. Предпоследният играе на срещу победителя от плейофите във втора дивизия за запазване на елитния си статут.