Швейцарската прокуратура е поискала съдействие от германските си колеги във връзка с разследването на корупция при определянето на домакин за Мондиал 2006. Изискани са криптирани документи на Германския футболен съюз чрез нареждане на главния прокурор на Франкфурт.

Информацията е на „Зюддойче Цайтунг“, който се позовава и цитира представител на прокуратурата в Берн. Властите в Швейцария, заедно с ФБР, разследват корупционния скандал, който разтърси ФИФА през 2015 година и доведе до арестуването на високопоставени служители на световния футбол, а бившият шеф на централата Сеп Блатер и други ръководители, включително Мишел Платини, бяха отстранени от спорта за известен период от време.

Германският футболен съюз вече е продал на прокуратурата във Франкфурт документи, събрани в електронна папка със заглавие „Комплекс Джак Уорнър“. Този файл е създаден от бившия генерален секретар на ГФС Щефан Ханс на 12 ноември 2015 година под името „Земетресение“.

Както е известно тринададецът Джак Уорнър е бивш вицепрезидент на ФИФА и ексшеф на КОНКАКАФ, който е считан за един от главните проводници на корупцията по високите етажи на световния футбол. Той е сред обвинените от ФБР в корупция, изнудване и пране на пари по делото срещу високопоставените членове на ФИФА.