ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Треньорът на ЦСКА Саша Илич изрази подкрепата си към бившия сръбски защитник Неманя Видич, който официално подаде кандидатурата си за президент на футболния съюз на Сърбия, оглавяван в момента от Ненад Бекович. Изборите са на 14 март. 

Основен конкурент на 41-годишния Видич е Драган Джаич. Легендата на Цървена звезда към момента е фаворит за поста, макар подкрепата към бившия бранител на Манчестър Юнайтед да става все по-голяма. 

Интересно е, че Видич и Джаич са бивши футболисти на Звезда, докато Саша Илич е легенда на големия съперник Партизан.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

"Футболна Сърбия избира. Скоро ще се гласува за лидер, а по-добър от Неманя Видич просто няма. Казвам го от сърце! Той е роден да управлява", коментира треньорът на ЦСКА пред сръбското издание "Maxbetsport".

Изказването му разбуни духовете в родината му и е отразено от всички медии.

"Видич има невероятна харизма, ценят го в цяла Европа. Той е безкомпромисен боец, от какъвто се нуждае нашия футбол. Великият сър Алекс Фъргюсън реши Видич да е капитан на Манчестър Юнайтед и за нас не трябва да е дилема кой да изберем", подчерта Саша Илич. 

"Той е млад, деляхме една съблекалня в националния отбор. Знам колко е честен, колко много иска във футбола да няма посредничество и интриги. Той би тласнал всичко напред в желанието си да оправи сръбския футбол. Всички знаят, че съм фен на Партизан, но когато става въпрос за Видич, го избирам с две ръце. Драган Джаич е легенда, едно от най-големите имена в историята на сръбския футбол, но той е на възраст (б.р. - 76 г.), в която може да допринесе много по-малко от Видич, с цялото ми уважение", допълни треньорът на ЦСКА.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК