ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Бившият голмайстор на Лудогорец Якуб Швиерчок получи 4 години наказание от Азиатската футболна конфедерация заради употреба на допинг. Новината съобщи настоящият му японски клуб Нагоя Грампус.

29-годишният Швиерчок беше с временно спрени състезателни права, след като през декември даде положителна допинг проба. Полякът "изгърмя" след загуба на Нагоя Грампус от Поханг Стийлърс в Шампионската лига на Азия.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Наказанието му влиза в сила със задна дата от 9 декември 2021 г. "Б" пробата на бившия полски национал също е показала наличие на забранено вещество в тялото му, което води до тежката санкция. Наказанието за Швиерчок обхваща всички турнири, не само надпреварите в Азия. Той няма право да играе за националния отбор на Полша, като дори не може да участва и в контролни срещи.  

Ръководството на Нагоя е стартирало преговори с играча за прекратяването на договора му. Контрактът на поляка с японците е до 31 януари 2024 година.

Швиерчок игра за Лудогорец в периода януари 2018 - юни 2021 г., когато бе продаден на полския Пяст Гливице за 1 милион евро. За "орлите" той записа 80 мача, в които отбеляза 37 гола.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК