Днес е изключителен ден за любителите на футбола в Европа. Програмата на първенствата предлага сериозен брой дербита. Такива има в Англия, Италия, Испания, Гърция и Русия. Като прибавим и дербито на Пловдив, денят се превръща в изключително интересен за феновете.

В среща от 29 кръг на английската Висша лига Манчестър Сити приема Челси от 18:00 часа. Това е трети пореден мач за „гражданите“ срещу отбор от английската столица, след като през последните седем дни записаха успехи с 3:0 над Арсенал за Купата на Лигата и първенство.

Манчестър Сити е в серия от 13 поредни домакински мача във Висшата лига. Челси от своя страна пък спечели последните си три гостувания срещу отбори, оглавяващи класирането. При последното от тях „сините“ надвиха „гражданите“ с 3:1 в Манчестър през декември 2016 г.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Комани, Данило, Гюндоган, Давид Силва, Де Бруйне, Сане, Агуеро Стърлинг
Контузени: Менди, Фернандиньо; Наказан: Делф

Челси: Куртоа, Аспиликуета, Кристенсен, Рюдигер, Алонсо, Моузес, Канте, Азар, Фабрегас, Вилиан, Жиру
Контузени: Ампаду, Бакайоко, Давид Луис

Баланс за първенство: 145 мача, 47 победи за Манчестър сити, 39 равенства, 59 победи за Челси

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА

Големият мач на 27 кръг на Серия „А“ е трябваше да бъде миланското дерби между Милан и Интер от 21:45 часа. Всички срещи от кръга обаче бяха отложени заради смъртта на защитника на Фиорентина и Италия - Давиде Астори.

 

Испанската Примера дивисион предлага сблъсък между първия и втория в класирането. В 17:15 часа на „Камп Ноу“ Барселона приема Атлетико (Мадрид). Каталунците, които не се представят убедително напоследък, имат аванс от пет точки. „Дюшекчиите“ са в серия от осем поредни победи във всички турнири.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Барселона: Тер Стеген, Роберто, Пике, Юмтити, Алба, Бускетс, Иниеста, Паулиньо, Меси, Суарес, Коутиньо
Контузени: Семедо, Сержи Сампер

Атлетико (Мадрид): Облак, Хуанфран, Хименес, Годин, Филипе Луис, Коке, Томас, Саул, Карера, Коста, Гризман
Контузени: Лукас Ернандес, Стефан Савич

Баланс за първенство: 161 мача, 72 победи за Барселона, 39 равенства, 50 победи за Атлетико (Мадрид)

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН

В 19:30 часа в Атина ще е напечено. Тогава започва срещата от 24 кръг между големите съперници Олимпиакос и Панатинайкос. Двата най-успешни гръцки отбори в момента не са сред лидерите в класирането. „Червено-белите“ са трети, докато „детелините“ са едва седми.

Баланс: 196 мача, 80 победи за Олимпиакос, 66 равенства, 50 победи за Панатинайкос

Руската Премиер лига предлага в 21-ия си кръг столично дерби. Локомотив (Москва) приема Спартак от 15:30 часа. „Железничарите“ в момента са първи в класирането с четири поредни победи в първенството, докато Спартак е пети и изостава на осем точки от лидера. Миналогодишният шампион е в серия от пет последователни успеха в шампионата.

Баланс: 51 мача, 18 победи за Локомотив, 12 равенства, 21 победи за Спартак