ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Австралия за първи път в историята си се класира на полуфинал на световното първенство по футбол за жени, на което е съдомакин заедно с Нова Зеландия. Австралийките постигнаха успех над Франция със 7:6 след изпълнението на общо 20 дузпи. Редовното време и продълженията завършиха при резултат 0:0.

Французойките направиха специални смени в самия край на продълженията. Те пуснаха резервния вратар Солен Дюран и защитника Ев Перисе, но решението на селекционера Ерве Ренар не успя да се оправдае.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Дюран наистина се справи отлично и срещу нея австралийките направиха общо три пропуска. Перисе обаче пропусна при своето изпълнение от бялата точка, което можеше да се окаже решително.

Още три от французойките не успяха да се справят с вратаря Макензи Арнолд, която също пропусна при изпълнението на дузпа. Вики Бешо удари греда при решителното изпълнение за „петлите“, а Кортни Вайн реализира решителното десето изпълнение за Австралия.

На историческия си първи полуфинал Австралия ще играе срещу победителя от мача между Англия и Колумбия. В другия двубой за класиране финал ще излязат Испания и Швеция.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!