ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Един от най-популярните италиански футболни треньори за последните 30 години Алберто Дзакерони е приет в болница в безсъзнание и в притеснително състояние, съобщава „Гадзета дело Спорт“. 69-годишният специалист е паднал в дома си, ударил си е главата и бил открит в безсъзнание от извиканите служители на спешна помощ. Дзакерони е хоспитализиран в интензивното отделение на клиниката в Чезена.

По време на инцидента футболният треньор е бил заедно със своята съпруга и Франка и гаджето на сина си Лара. Няма яснота дали Алберто Дзакерони е изпаднал в безсъзнание преди да си удари главата или състоянието му е следствие на падането. В болницата са направили томографско изследване, което е показало, че състоянието на знаменития специалист е изключително притеснително. За момента лекарите са изключително резервирани относно прогнозите за неговото възстановяване.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Алберто Дзакерони е изключително популярно лице в италианския футбол. Той е сред малцината треньори, които са били начело на трите големи гранда на Ботуша – Милан, Интер и Ювентус. Освен това е бил начело на Лацио, Удинезе, Торино, Болоня и др. През сезон 1998/99 извежда „росонерите“ до шампионската титла в Серия „А“. Определен е за треньор №1 на сезоните 1996/97 и 1998/99 в Италия, както и за треньор на годината в Калчото за 1999 г.

През последните повече от 10 години работи предимно в Азия. Първо е селекционер на националния отбор на Япония, с който спечелва континенталния азиатски шампионат през 2011 г. и води „сините самураи“ на Мондиал 2014. През 2016 г. има кратък престой в пекинския Гуоан. За последно води националния отбор на ОАЕ в периода 2017-19.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК