Фейенорд направи 1:1 при гостуването си на Динамо (Тбилиси) в протоколен реванш от третия квалификационен кръг, след като преди седмица беше спечелил 4:0 у дома.

Новият треньор на тима от Ротердам Яп Стам, който беше страшилище за противниковите нападатели по време на състезателната си кариера, пък стори нещо, което никой треньор на отбора не беше правил от девет години.

Бившият бранител на Манчестър Юнайтед и Милан пусна като титуляри трима играчи до 20 години. Това бяха 19-годишният Луцхарел Геертруида и 18-годишните Воутер Бюргер и Оркун Кьокчю. Такова нещо не беше правено във Фейенорд от 2010 година, когато в един мач беше гласувано доверие на Джорджинио Вайналдум, Стефан де Врай и Бруно Мартинс Инди.

47-годишният Стам не спря само до тук. През второто полувреме той пусна в игра още двама младоци, като не извади от терена никой от другите трима. В 70-ата минута на терена се появи 19-годишният Тирел Маласия, а девет минути по-късно и 17-годишният Науфал Банис.

Дори и холандските медии останаха изненадани от решението на Яп Стам да даде шанс на петима играчи под 20 години в мач от евротуртирите, въпреки че срещата минаваше за протоколна заради убедителния успех на Фейенорд в първата среща.