Реално погледнато футболистите няма какво ново да измислят при изпълнението на ъглов удар. Топката в голям брой от случаите се изпраща в мелето от играчи в наказателното поле или се центрира към футболист, застанал на близката греда. Останалите изпълнения са по-редки.
 
В последните години корнерът вече не се приема като оръжие в атакуващ план. “Отборите в Шампионската лига, най-силният футболен турнир в света, бележат гол средно на 54 корнера. През сезон 2009/10 след ъглов удар са отбелязани едва 23 от общо 320 попадения. Това е около 7% от всички голове”, твърди журналистът Клементе Лиси.
 
ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ НЯКОИ ОТ НАЙ-ЗАПОМНЯЩИТЕ СЕ ГОЛОВЕ, СТАНАЛИ СЛЕД ИЗПЪЛНЕНИЕ НА КОРНЕР
САСЕРЕО ОНСАРИ (Аржентина – Уругвай, 1924 г.)
Финалът между Швейцария и Уругвай (0:3) на футболния турнир от олимпийските игри през 1924 г. в Париж довежда до промяна в правилата на играта. По това време не е разрешено да се бележи гол директно от корнер. Точно това обаче правят уругвайците и резонно попадението не е зачетено. Южноамериканците протестират срещу логиката на това правило и месец по късно ФИФА променя правилника.
 
Следващият мач на Уругвай, контролна среща с Аржентина, им позволява да се възползват от новото решение на ФИФА. Сесареи Онсари влиза в историята на футбола като първият автор на директно попадение след изпълнение на корнер. От този момент във футболния лексикон се появява нов термин “Олимпийски гол” (в чест на отмененото попадение от финала в Париж срещу Швейцария).
 
Първото подобно попадение отбелязано на британска територия също става в контролна среща. Алекс Чейни бележи за победата на Шотландия с 1:0 над Англия във ветровитото време в Глазгоу. Вестник “Гардиън” омаловажава гола, наричайки го “случаен” и “резултат на вятъря”. По-късно същия сезон Чейни доказва, че нищо не е било случайно. Той вкарва два гола за Абърдийн след изпълнение на корнер в мачове от турнира за Купата на Шотландия.
 
МАРКОС КОЛ (Колумбия – СССР, 1962 г.)
Единственият футболист, отбелязал гол директно от корнер, на световно първенство е колумбиецът Маркос Кол. До голяма степен той дължи попадението на слабата проява в защита на Гиви Чохели, който оставя топката да мине между него и гредата в мач от груповата фаза на Мондиал`62 в Чили. След изпълнението на Кол, топката тупва в наказателното поле и влиза във вратата, въпреки че Чохели и вратарят Лев Яшин са на голлинията.
 
СССР повежда с 3:0 още до 11-ата минута, а преди попадението на Маркос Кол резултатът е 4:1. До края на мача колумбийците вкарват още два гола за крайното 4:4. Това обаче не пречи на Съветския съюз да завърши на първо място в групата, а Колумбия за остане последна.

 
ДЖОРДЖ БЕСТ (Манчестър Юнайтес – Ипсуич, 1971 г.)
Гений като Джордж Бест започва да използва ъгловия удар като изпълнение на фаул. Той прекарва часове в тренировки и твърди, че може да уцели вратата в 9 от 10 опита.
 
Бест бележи директно от корнер срещу Ипсуич през 1971 г. Мениджърът на противника Боби Робсън твърди, че това е случайно. Следващата седмица двата тима се срещат в мач за ФА Къп. При един ъглов удар Джордж Бест се провиква към Робсън: “Гледай внимателно!”. Той се засилва и праща топката в гредата.
 
Крилото на Манчестър Юнайтед бележи от корнер за Северна Ирландия през 1965 г. в световна квалификация срещу Албания. През 1972 г. той удря греда от ъглов удар срещу България е след това е изгонен заради ритник срещу противников състезател.
 
ТЕРИ КЪРАН (Шефилд Уензди – Шефилд Юнайтед, 1980 г.)
Не всички голове, резултат на изпълнение на корнер, стават при директно изпълнение. Твърде неуспешно от тактическа гледна точка, но доста впечатляващо е прилагането на т.нар. къс корнер.
 
След като Тери Къран получава възможност да прескочи две дивизии и да играе за Уензди през 1979 г., малцина очакват той да блесне с нещо на терена. Крилото обаче помага на “совите” да спечелят промоция в първия си сезон в клуба. В градското дерби срещу Юнайтед обаче влиза във фолклора на феновете.
 
При къс корнер той получава топката, връща се към тъч линията и след това преминава трима защитници преди да прати топката покрай вратаря. Попадението носи равенството 1:1.
 
ДЖОРДЖ УЕА (Милан – Верона, 1996 г.)
Малко са корнерите, които довеждат до гол в другата врата. Нападателят на Милан Джордж Уеа дава нов ракурс на изкуството да превърнеш защитата в нападение. През 1996 г. той взима топката пред собствената си врата, за да вкара гол срещу Верона.
 
В първия кръг на сезон 1996/97 Милан защитава аванс от 2:1 в последните пет минути. Верона получава корнер и праща петима играчи в наказателното поле на “росонерите” в търсене на изравняване. Центрирането обаче намира Уеа в наказателното поле на тима му. Той овладява топката и спринтира към противниковото поле. На центъра либериецът е застигнат от трима бранители. Той успява да се освободи от защитата и да бие точно покрай вратаря.

 
РОБЕРТО МАНЧИНИ (Парма – Лацио, 1999 г.)
Феновете на Челси може да назоват попадението на Джанфранко Дзола срещу Норич през 2002 г. за пример на гол с пета след ъглов удар. Друг италианец – Роберто Манчини, може да претендира, че е показал как се прави това в мача между Лацио и Парма три години по-рано.
 
Синиша Михайлович прави ниско центриране от корнер, а Манчини изглежда незаинтересован в наказателното поле. Той обръща гръб на топката и след това небрежно с пета я праща във вратата. Впечатляващото е, че това става при резултат 1:1 след изиграването на близо 60 минути. По-късно Кристиан Виери подпечатва победата на “орлите” с още едно попадение.

 
ПОЛ СКОУЛС (Манчестър Юнайтед – Брадфорд, 2000 г.)
Феновете на Манчестър Юнайтед винаги ще помнят финала на Шампионската лига от 1999 г. и двете попадения, дошли след корнер. Пол Скоулс обаче се беше специализирал да бележи при такива ситуации извън наказателното поле.
 
Лотар Матеус, Трифон Иванов, Хамит Алтънтоп, Ариен Робен и Гаиска Мендиета имат такива впечатляващи попадения, но най-доброто английско изпълнение е дело на Дейвид Бекъм (изпълнил корнера) и Пол Скоулс (вкарал гола). Година след историческия требъл, Юнайтед гостува на Брадфорд. Защитата на домакините оставя Скоулс непокрит пред наказателното поле, а Бекъм поставя топката точно на десния му крак.
 
Пол Скоулс посреща кълбото с мощен удар. Топката минава над главата на Дуайт Йорк преди да спре в мрежата. Години след това червенокосият плеймейкър на “червените дявол” ще нарече това попадение: “вероятно най-добрият ми гол”.

 
МАРК ПУЛИНГ (Коринтиан Кежуълс – Уортинг, 2004 г.)
Трудно е да вкараш гол след директно изпълнение на корнер, а какво остава да направиш такъв хеттрик. Точно това прави халфът на Уортинг Марк Пулинг в мач от английската седма дивизия. Трите олимпийски гола са реализирани за 24 минути през първото полувреме. Мачът завършва 3:1, а почетното попадение също пада до почивката.
 
ВАНИНА КОРЕА (Аржентина – Германия, 2007 г.)
Не се случва всеки ден Германия да унизи Аржентина с 11:0 на световно първенство. За съжаление на ФИФА това се случи на Мондиал 2007 за жени, а вратарката на “гаучосите” два пъти избива топката във вратата си след изпълнения на ъглов удар.
 
Световната централа обаче спестява частично срама на Ванина Кореа, като зачита попаденията на изпълнителките на кортерите – Мелани Берингер и Ренате Лингор. Кореа е извадена от титулярния състав на Аржентина за следващите два мача.

 
ДАРИО ТУДОР (Боливия до 20 г. – Парагвай до 20 г., 2009 г.)
Обикновено първенствата на Южна Америка до 20 г. са арена, на която се показва таланта на новите звезди на континента. Парагвайският вратар Жоел Силва реши да покаже феърплей и остави топката на ъгъла за изпълнение на корнер от страна на противника, докато тимът му водеше с 2:0.
 
Той обаче не успя да се върне навреме и бе доста далеч от вратата си, когато Алсидес Пеня Хименес изпълни ъгловия удар. Боливиецът намери непокрития си съотборник Дарио Тудор в наказателното поле, който върна едно попадение. Въпреки това Парагвай спечели с 5:1.
 
НИКОЛАС ЛОМБЕРТС (Зенит – Йънг Бойс, 2011 г.)
Рядко срещано изпълнение на корнер бе направено през миналия сезон на Лига Европа. Много отбори бяха пробвали неуспешно същото през годините – Базел срещу Грасхопър през 2007 г., Рома срещу Милан през 2008-а, Манчестър Юнайтед срещу Челси през 2009 г., но съдиите зачетоха попадението на Лобертс, въпреки че топката не се бе претърколила с пълния си обем, както повеляват правилата.
 
При резултат 0:0 между Йънг Бойс и Зенит в Берн, топката бе поставена в зоната за изпълнение на корнер и едва докосната крак. Данко Лазович притича, поведе кълбото и центрира в наказателното поле и Ломбертс се разписа с глава. Швейцарците спечелиха мача с 2:1, но отпаднаха от турнира след 1:3 в реванша.