Излекуваният от коронавирус бивш халф на Манчестър Юнайтед Маруан Фелайни, който прекара три седмици в болница, се завърна на терена и реализира бърз хеттрик с глава за успеха на Шандун Лунен над водения от Рафаел Бенитес Далиен Про с 3:2 в Китай.

Бившият нападател на Нюкасъл Саломон Рондон изведе тима на Бенитес с гол с глава в 57-ата минута, но Фелайни изригна с три попадения в рамките на само седем минути между 79-ата и 86-ата в Далиен. Бенитес, който изведе Ливърпул до триумф в Шампионската лига през 2005, остана в шок от случилото се на терена. Шведският национал Маркус Даниелсон върна гол за Далиен дълбоко в добавеното време, оформяйки крайния резултат.

Фелайни е единственият познат случай на новия вирус в китайската Суперлига и прекара три седмици в болница в Китай, преди да бъде изписан в средата на април. 32-годишният белгиец е бил асимптоматичен.

Китайската Суперлига стартира сезона си пет месеца по-късно заради коронавируса. Всички мачове се играят при закрити врати в два града – Съджоу и Далиен, за да се ограничи рискът от инфекции.