Фен се представи за футболист на ПСЖ, за да ползва хотел и да не плати сметката си. Номерът му в крайна сметка не мина и 28-годишният мъж беше осъден на два месеца затвор.

Това не е първият случай, в който той пробва подобен трик. Привърженикът на столичния тим е регистриран в полицията, тъй като още 12 пъти е използвал същия номер. 

Вестник „Ouest-France“ съобщава, че през декември фенът се е настанил в хотел в Лизио (северозападната част на Франция), където местният тим приел младежите на ПСЖ до 19 г. в мач за купата на страната. Парижани печелят с 5:1.

Мъжът се представил за играч на столичния тим и след двудневен престой натрупал сметка от 227,40 евро. При напускането си, менте футболистът настоял задължението му да бъде прехвърлено на неговия мениджър и предоставил телефонен номер.

Оказало се, че това е фалшив номер. Управата на хотела подала оплакване в полицията. Последвалото разследване довело до откриването на фалшивия футболист, който бил предаден на правосъдието и впоследствие осъден.