Бразилската полиция е арестувала мъж по подозрение в кражба на пари от банковите сметки на най-скъпия футболист в историята - Неймар. Става дума за сравнително малка сума от около 40 хиляди долара, съобщиха властите в Сао Пауло пред агенция "Ройтерс".

Задържаният е работил в неназована местна банка, където нападателят на ПСЖ и неговият баща имат сметки.

"Арестуван е 20-годишен мъж за измама на клиенти на банката", се казва в изявлението от полицията, която не посочва конкретно името на Неймар. Служителят, отговарящ за случая обаче е обявил, че става дума за футболната звезда и обясни как се е случила предполагаемата кражба.

"Какво е направил този човек? Взимал е паролите от колегите си е крадял малки суми от сметките на известни богати личности. Въпросните хора не са забелязали. Първо е направил трансфер от хиляда долара, после за 10 хиляди, 20 хиляди, 50 хиляди до общата дума от 200 хиляди долара", разкри Фабио Пинейро Лопес и потвърди, че една от сметките е на Неймар.

"Когато пострадалите разбрали за кражбата, са се обадили в банката. След това е започнало разследването", добави полицейският служител.