Бившият уелски национал Чед Евънс днес бе освободен от затвора. Зад решетките той излежа половината от петгодишната си присъда за изнасилване, предаде агенция Ройтерс. 25-годишният играч, който игра и за Манчестър Сити, беше осъден през 2012 година за изнасилване на 19-годишна девойка в своята хотелска стая. Евънс беше въдворен в атвора Уаймот в близост до Лейланд в Северозападна Англия. Той обеща да направи "много лична и задълбочена" декларация в своя официален сайт през следващата седмица.

Евънс изнасилил жена, която е била в пияно състояние. 23-годишният нападател беше осъден от журито в съда в Карнарфон в Уелс. Друг футболист - Клейтън МакДоналд, беше оневинен и делото срещу него бе свалено. 23-годишният Евънс до последно отричаше да е изнасилвал момичето в хотел в Денбигшър.

И двамата футболисти обаче признаха, че са правили секс с жената, който според думите им, бил по взаимно съгласие. По време на процеса, вече 20-годишното момиче заяви, че не си спомня какво се е случило, защото е изпило няколко питиета. "Дрехите ми бяха по пода. Не знаех как съм се озовала там. Бях объркана и замаяна", сподели тя.

Евънс има 13 мача за Уелс