Коморските острови шокира Гана и спечели с 3:2 в последния им мач от група C и се надяват да се класират за 1/8-финалите в турнира за Купата на африканските нации в Камерун.

Ел Бен Набоуане (4) и Ахмед Мони (61) дадоха комфортен аванс на Коморските острови, но Ричманд Боакие (64) и Александър Джику (77) изравниха за „черните звезди“. Ахмед Мони (85) се превърна в герой за Коморите с втория си гол в срещата.

В същото време Габон и Мароко завършиха зрелищно 2:2 в другата среща от групата.

Нападателят на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг напусна лагера на националния отбор на Габон. 32-годишният играч има проблеми със сърцето, след като прекара коронавирусна инфекция. Неговите сънародници повеждаха на два пъти чрез Джим Алевинах (21) и автогол в 81-ата минута на Найеф Агуерд, но мароканците изравняха с голове на резервата Софиан Буфал (74-дузпа) и Ашраф Хакими (84).

След тези резултати Мароко завърши първи със 7 точки пред Габон с 5, като и двата тима са сигурни 1/8-финалисти. Коморите са трети с 3 точки и се надяват също да продължат напред като един от най--добрите трети тимове, а Гана отпада от надпреварата, завършвайки на последната позиция в групата само с една точка.