Треньорът на Цървена звезда Миодраг Божович изненадващо подаде оставка на специална пресконференция днес. 48-годишният специалист, известен като Графа, обяви решението си, след като вчера „червено-белите“ записаха загуба с 2:3 от Вождовац в мач от плейофите на сръбската Суперлига.

„Вече не съм треньор на Звезда и това е съвсем в реда на нещата. Аз съм отговорен за спада в представянето и е време да си тръгна като мъж. Целта беше дубъл, но в това най-вероятно се провалихме. Не съм разочарован от играчите, те се бориха. Просто лош ден, а и Вождовац има терен, който отговаря на стила му на игра“, заяви Графа.

Това беше втори сезон за Божович начело на гранда от Белград, след като преди година изведе тима до шампионската титла. В момента Цървена звезда е на второ място в класирането с 46 точки, на три зад Партизан и на 10 пред третия Войводина. Клубът от стадион „Райко Митич“ (известен като „Мала Маракана“) е почти сигурен финалист за Купата на Сърбия, след като в първия полуфинал победи Чукарички с 4:1 като гост.