ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Арсенал изненадващо загуби от Спортинг Лисабон след 3:5 при дузпите (1:1 в редовното време и продълженията) в двубой от 1/8-финалите на Лига Европа (2:2 в първата среща) и отпадна от евротурнирите.

Срещата започна по-добре за гостите и в 13-ата минута Франциско Тринкао отправи удар с левия си крак от границата на наказателното поле, но топката премина покрай десния страничен стълб на вратата, пазена от Аарън Рамсдейл.

Арсенал отвърна с удар от трудна позиция на Габриел Жезус минути по-късно, но Антонио Адан отрази удара на бразилеца.

Габриел Мартинели бе изведен зад гърба на отбраната на Спортинг в 19-ата минута, вратарят на гостите успя да се справи, но бе безпомощен при добавката на Гранит Джака (1:0).

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Арсенал можеше да удвои след комбинация между Джака и Жезус, но Адан показа страхотен рефлекс и се намеси в 30-ата минута.

В третата минута на добавеното време Мануел Угарте шутира от далечна дистанция, но топката прелетя на сантиметри от десния страничен стълб на вратата, пазена от Аарън Рамсдейл.

Четвърт час след почивката Педро Гонсалвеш отне топката в средата на терена и шутира от около 45 метра, преодолявайки Аарън Рамсдейл за 1:1 за един от най-красивите голове тази година.

Двата отбора не успяха да излъчат победител в редовното време и срещата влезе в продължения. 

В тях Арсенал започна по-силно първото от двете продължения. Леандро Тросар се озова очи в очи срещу Антонио Адан в 97-ата минута, белгийският национал преодоля стража на Спортинг, но ударът му срещна десния страничен стълб на вратата.

Второто от продължение отново започна с натиск от страна на Арсенал. В 106-ата минута Томас Партей шутира от границата на наказателното поле, но топката прелетя покрай левия страничен стълб.

Габриел Мартинели напредна по лявото крило и сви топката за Леандро Тросар, който шутира от близко разстояние в 115-ата минута, но ударът му бе блокиран от бранител на Спортинг.

След центриране от статично положение от Мартин Йодегор, Габриел засече в наказателното поле на Спортинг с глава, но Антонио Адан направи феноменално спасяване, с което съхрани шансовете на своя тим в 118-ата минута.

Минута преди края Матеус Угарте влезе грубо в краката на Букайо Сака, получи втори жълт и напусна играта.

При дузпите Габриел Мартинели бе големият грешник за Арсенаи и единствено пропусна от бялата точка, докато всички играчи на съперника вкараха.

АРСЕНАЛ - СПОРТИНГ 1:1 (3:5 след дузпи)
1:0 Гранит Джака (21), 1:1 Педро Гонсалвеш (62)

При дузпите:
0:1 Джери Сент Юст
1:1 Мартин Йодегор
1:2 Рикардо Есгайо
2:2 Букайо Сака
2:3 Гонсало Игнасио
3:3 Леандро Тросар 
3:4 Артур Гомес
3:4 Габриел Мартинели - пропуск
3:5 Нуно Сантош

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК