Португалецът Рубен Диаш беше избран за играч на сезона във Висшата английска лига от Асоциацията на журналистите, пишещи за футбол в Англия (FWA).

Първото място за централния защитник на Манчестър Сити беше прието за голяма изненада на Острова. Той спечели повече гласове от своя съотборник Кевин де Бройне, който е втори, и от третия Хари Кейн (Тотнъм).

"Това е огромна привилегия. Аз съм много, много щастлив. Това нямаше как да стане бе успехите на целия отбор. Всеки от този състав заслужава наградата. Само поради тази причина аз мога да получа приза, и то като защитник“, заяви Диаш.

24-годишният футболист е първият бранител от 1989 година, който печели тази награда. Тогава наградата получи десният бек на Ливърпул Стив Никъл.

Вратарят на Манчестър Сити Едерсон пък спечели "Златната ръкавица" в английската Висша лига за втори пореден сезон. Наградата се връчва всяка година на стража с най-много срещи без допуснат гол в английския елит, а 27-годишният бразилски национал има 18 двубоя със "суха" мрежа през този сезон, записвайки 35 участия.