Реал (Мадрид) постигна добър турнирен резултат срещу Барселона като гост за Купата на Краля на Испания. Срещата на "Камп Ноу" завърши при резултат 1:1, а реваншът е в края на месеца на "Бернабеу".

Треньорът на Реал Сантяго Солари направи изненадваща промяна на вратата и под рамката застана Кейлор Навас, а на пейката остана Тибо Куртоа. Още като излязоха титулярните състави в социалните мрежи и по медиите започнаха полемики за избора на треньора. Но той се оказа верен.

Днес медиите в Испания разкриват и причината за решението на вратата да застане Навас. Костариканецът няма загуба на стадиона на Барселона. 

От 2016 година насам Навас е изиграл пет двубоя с екипа на Реал в Барселона, като в тях "белите" постигат две победи и три равенства. Кейлор има три загуби срещу каталунците, като и трите са на стадиона в Мадрид, затова ще бъде интересно да се види дали за реванша на вратата ще застане той или пък ще се заложи на белгийския му колега.

Освен сухата статистика, днес много анализатори обощават, че изявите си снощи Навас е дал заявка да се завърне като титуляр за Реал във всеки мач. Стражът се справи отлично и показа рефлекс, на който да завиди Куртоа.