Барселона все пак може да привлича нови футболисти. Това разкри вицепрезидентът на клуба Жорди Местре. Той добави, че новите попълнения просто няма да могат да бъдат картотекирани преди 1 януари 2016 година.

"Технически можем да подписваме с нови играчи, но те не могат да бъдат картотекирани преди 1 януари 2016 г. Вече усилено работим върху трансферите, които може да осъществим през лятото. Именно заради това Ариедо Брайда бе назначен на поста спортен директор в клуба. Той има отлична репутация и познава много добре ситуацията на трансферния пазар. Ние имаме определени цели, към които ще се стремим“, заяви Местре.

Както е известно, Барса няма право да осъществява трансфери в рамките на следващите два трансферни прозореца - през зимата и лятото на 2015 година. Причина за санкциите са нарушение по правилата на ФИФА относно привличане на млади играчи с чуждо поданство. След наказанието клубът може да осъществява трансфери едва през януари 2016 година. Това обаче не забранява удължаването на изтичащи договори на настоящи футболисти.