Треньорът на ОФИ Крит Дженаро Гатузо привлече вниманието по време на пресконференция в Гърция след победата с 1:0 над Атромитос. Бившият футболист на Милан припомни свирепия си нрав в южната ни съседка, след като беше провокиран с въпроси дали финансовата криза не е причина за слабите резултати на отбора, който е седми във временното класиране. Гатузо започна със спокоен тон, но в хода на пресконферецията се разгорещи до такава степен, че започна да отговаря едновременно на английски, италиански и малко гръцки. Освен това изнервеният италианец на моменти блъскаше по масата с юмруци.

"Работя по 12-15 часа на ден. Понякога печелим, понякога губим, но никой няма право да пипа играчите ми. Аз само имам право да го правя. ОФИ не е Реал (Мадрид), не е Барселона. ОФИ е малък отбор и има своите проблеми. Лесно е да напусна. Не - оставам тук! Една година тук се равнява на 10 години в друг отбор. Не мисля да сядам и да рева, че нямаме пари", коментира разпалено Гатузо.

"Играчите нямали пари. Много отбори нямат пари. Четох даже, че нямало да играят, защото не получавали пари. F*ck off - не е истина! Отстраних двама, защото не уважавата правилата. Не ме интересува дали са местни или не. В моя живот никой не ми е подарявал нищо. И аз не правя подаръци на играчите си. Спрете се. Загубихме два месеца да обсъждаме този или онзи. Имам диплома за треньор, и понякога може да съм добър, понякога може да съм боклук. Но правилата са важни за мен. Всеки ден пишете глупости, защо?! Вратата ми е отворена, и за медиите, и за феновете, да говорят с мен. Извинявам се за тона, но спрете се вече. Искам да говоря за футбол. Правите проблем от нищото", добави треньорът на ОФИ.