ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Асоциацията на футболистите в Мейджър Лийг Сокър разкри заплатите на играчите в първенството на САЩ. Очаквано една от най-големите звезди в световния футбол – Лионел Меси, прибира най-много.

МЛС изплаща на годишна база компенсация на всеки играч в първенството, а сумата за световния шампион с Аржентина е 20,4 милиона долара, информира АП. Само за сравнение - това е двойно повече от заплатите на всички играчи в отбора на Орландо и повече от тези на всички други клубове в Лигата, освен три от тях.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Припомняме, че основната заплата на Меси в Интер (Маями) възлиза на 12 милиона долара. Към тази сума се добавят 20 445 667 долара компенсация от МЛС, а освен това мегазвездата заработва и солидни приходи от рекламни договори. 

В изнесените суми не са включени парите от допълнителни споразумения с Меси, както и различните бонуси, които получава в клуба, в който един от собствиците е Дейвид Бекъм.

Сред най-високите компенсации са още тези на Лоренцо Инсиние (Торонто ФК) - 15,4 млн. долара, Джердан Шакири (Чикаго) – 8,1 млн. долара и Хавиер Ернандес (Лос Анджелис Галакси) - 7,4 млн. долара и др.

Очаквано Интер (Маями) е клубът, който получава най-сериозна сума от МЛС - 39,4 млн. долара на година, следван от Торонто (32,3 млн. долара), Лос Анджелис Галакси (25 млн. долара) и отборът на Филип Кръстев - Лос Анджелис ФК (20,8 млн. долара). 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!