Нападателят на ПСЖ Килиан Мбапе се явява най-скоплатеният футболист. Това се дължи на новия му договор с клуба, който беше подписан през месец май. Сега популярният вестник „Le Parisien“ изнесе интересни подробности по финансовата част на контракта, който е за срок от 2+1 години.

Това е най-скъпият договор в историята на спорта до момента, твърди френското издание. Според информацията, 23-годишният Мбапе ще прибере колосалните 630 милиона евро, ако остане при парижани до изтичането на контракта.

Тази сума обаче е разделена на няколко части. 72 милиона евро е брутната заплатата, която Мбапе получава на сезон. Освен това има гарантиран бонус от 180 млн. за подписването на договора, като тези пари ще бъдат изплатени на три вноски.

Ако френският национал не напусне клуба от „Парк де Пренс“ през лятото, допълнително ще получи още 70 млн. Ако остане и през 2024 г., в сметките му ще влязат нови 80 милиона, а през 2025 г. може да забогатее с още 90 млн.

Счита се, че до момента най-скъпият договор с спорта беше този, който Лионел Меси подписа с Барселона през 2017 г. Той беше на обща стойност от 555 милиона евро.

В класацията на най-скъпите договори влизат още тези на Неймар с ПСЖ (267 млн.), на Кристиано Роналдо с Реал (Мадрид) и Ювентус (по 220 млн.), на Гарет Бейл с Реал (Мадрид) – 178 милиона, както и на Пол Погба с Манчестър Юнайтед – 113 милиона евро.