Нападателят на Олимпиакос Матийо Валбуена коментира завръщането на Карим Бензема в националния отбор на Франция за Евро 2020. Голмайсторът на Реал (Мадрид) получава първа повиквателна от края на 2015 година, когато избухна скандалът за изнудване и шантаж на Валбуена.

Тогава играчът на Олимпиакос бе изнудван за пари чрез интимно видео. Бензема го посъветвал да плати. Действията на нападателя на Реал (Мадрид) обаче се разглеждат като сътрудничество на шантажистите и делото продължава и до днес.

„Няма какво да кажа. Ако той може да даде тласък за развитието на френския национален отбор, толкова по-добре за отбора. Всичко ще се решава на терена. Решението е взето от треньора. Според мен, Дидие Дешан ще излезе победител от тази ситуация във всички случаи“, каза Валбуена.

„Когато си на върха, всички говорят за теб. Когато излезеш малко от радара, не очакваш нищо от никого. Не очаквам нищо от Дидие Дешан или някой друг. Ако искате да знаете дали той ми се е обадил или не – казвам „Не“, коментира Валбуена.