Германският треньор на Фенербахче Кристоф Даум не успя да се зарадва на успеха на тима си, който победи Бешикташ с 2:0 и спечели Суперкупата на Турция. Специалистът е изнудван за 100 000 евро, твърди “Билд”.

На 28 юни на летището в Дюселдорф багажът на Даум бе откраднат, а в него бе и лаптопът на специалиста. В компютъра са били записани телефонните номера на големите световни футболни агенти, тренировъчни планове, лични архиви и договорът му с Фенербахче.
 
Сега крадците са влезли в контакт Даум, след като позвънили на бившата му съпруга Урсел. Те обявили цена от 100 000 евро, за да върнат на треньора лаптопа с ценните данни. Апашите заплашили, че ако не получат парите ще направят данните публично достояние.
 
Самият Даум обяви, че се надява да получи компютъра си обратно и ще счита случая за приключен. Щефан Зайц, адвокатът на треньора, обяви, че публикуването на информацията ще бъде криминално престъпление. Той разкри, че като такова се разглежда и разбиването на паролата за сигурност на лаптопа и само това може да коства три години затвор./БЛИЦ