Атлетик Билбао и изпадащият Гранада завършиха 1:1 в първия мач от 32-ия кръг на испанската Ла Лига. Гостите поведоха в резултата с автогол на Иняки Уилямс, но попадение на Горка Гурусета донесе точката на баските.

В 6-ата минута Гранада поведе в резултата. Гостите изпълниха ъглов удар, а при разбъркването Иняки Уилямс прати топката в собствената си врата след лошо изчистване с глава.

18 минути по-късно баските изравниха след прецизно изпълнение на Горка Гурусета. Попадението бе разглеждано със системата ВАР за евентуално нарушение в хода на атаката, но в крайна сметка първоначалното решение на главния съдия Хавиер Виянуева бе запазено и голът бе зачетен.

В 34-ата минута Гурусета бе близо до втори гол, но в последния момент опитът му бе блокиран от бранител на гостите.

17 минути след началото на второто полувреме Иняки Уилямс стреля от границата на пеналтерията. Ударът му бе насочен под напречната греда. Аугусто Батая успя да се намеси.

В 87-ата минута отново Иняки Уилямс се озова на добра позиция. Той бе намерене на границата на вратарското поле, но изстрелът му само от няколко метра не намери целта.

След равенството баските са пети с 58 точки и три по-малко от четвъртия Атлетико Мадрид, който не е изиграл мача си от кръга. Гранада е на предпоследната 19-а позиция с 18 точки и 10 от спасителната 17-а позиция.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!