Мениджърът на Астън Вила Жерар Улие ще бъде изписан от болницата в следващите 24 часа, потвърдиха бирмингамци на официалния си сайт.

Улие е получил зелена светлина да напусне болница "Кралица Елизабет" в Бирмингам, осем дни, след като бе приет със сърдечен проблем.

63-годишният специалист успешно премина през последните изследвания и сега ще си почива и възстановява. Асистентът му Гари Макалистър, който води отбор в момента, пък е убеден, че французинът ще се върне на "Вила Парк".

В същото време лекарите посъветваха Улие да се откаже от треньорската професия. Според един от водещите кардиолози в Англия, проблемите на Улие със сърцето вече не позволяват да се практикува нервната и емоционална работа на футболен наставник.

„По мое мнение, без да съм преглеждал лично Жерар Улие, той вече веднъж бе на ръба, и сега има второ сериозно предупреждение, да се пази от стреса и напрежението, които съпътстват живота на всеки футболен мениджър. Мисля, че е време да прекрати кариерата си,” заяви д-р Дънкан Даймонд пред TalkSport.

Според Даймонд проблемът на Улие е „много опасен”, и има вероятност да се влоши. „Високото кръвно налягане е един от основните рискове в случая. Само погледнете под какво напрежение са подложени мениджърите на тъч линията. Лицата им почервеняват, вените им изпъкват, взимат едно погрешно решение и ето, кръвното им е скочило до небето, това е доказано в много изследвания. Всички фактори могат да доведат дори до внезапен сърдечен удар, затова Жерар Улие би трябвало да спре да практикува тази професия”. допълва лекарят. /БЛИЦ