ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Трансферът на аржентинеца Енцо Фернандес от Бенфика в Челси за 121 милиона евро продължава да вълнува фенове и медии в Англия.

22-годишният световен шампион с Аржентина счупи досегашния рекорд за най-скъп трансфер на английски клуб, който досега се държеше от Манчестър Сити и Джак Грийлиш - 117 милиона евро от 2021 година.

Авторитетният вестник "Таймс" обаче разкрива, че първоначалните планове на Бенфика и Челси са били съвсем различни.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Двата клуба си стиснали ръцете за трансфер на стойност 100 милиона евро, но с условието Фернандес да остане в португалския клуб до края на сезона като преотстъпен.

Самият аржентинец обаче настоял да замине за Лондон час по-скоро и това довело до продължаване на преговорите и достигането на новата цена.

"Сините" от Лондон счупиха цели пет трансферни рекорда с тази сделка: най-скъпа покупка на Челси; за най-скъп британски трансфер; за най-скъп входящ трансфер във Висшата лига; за най-голяма продажба на Бенфика и рекордна продажба на Ривър Плейт. Аржентинският клуб получава 25% от цялата сума.

Клубът от "Стамфорд Бридж" е ненадминат по обща сума, похарчена за трансфери. Челси прехвърли границата от 300 милиона паунда за нови покупки през зимата, а през последните два трансферни прозореца сумата за нови играчи е повече от 550 милиона паунда.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК