Стойчо Младенов си тръгва като фараон от Египет. Целият клуб ЕНППИ се събра за последната тренировка на българския треньор, който работи в последните 18 месеца в страната. По нареждане на президента Магед Нагати футболисти и служители трябваше да отидат на стадион “Петроспорт” един час преди заниманието. “Съжалявам, че ни напускате. Когато нещата в Египет се стабилизират, лично ще дойда в София, за да ви върна обратно в нашия клуб. Свършихте страхотна работа”, каза босът Нагети по време на голям банкет.

Младенов и помощникът му Анатоли Нанков бяха обсипани с подаръци и от ръководството, и от футболистите. Получиха златни плакети и по една пирамида, за да не забравят Египет.

Веднага след тренировката Младенов заведе ЕНППИ за последен лагер преди мача срещу “Петроджет” в Суец. Тимът направи 1:1 и остана на пето място в крайното класиране. И двата гола паднаха през първото полувреме. Гостите от ЕНППИ поведоха в резултата в 5-ата минута с гол на Солиман. Домакините от Петроджет изравниха в 35-ата минута с попадение на Мохсен. Отборът воден от Стойчо Младенов не успя да се класира за африканската Шампионска лига, но въпреки това ще играе в клубните турнири на Африка.
Младенов пое ЕНППИ в началото на 2010 г., когато беше застрашен от изпадане. За 18 месеца го превърна в един от най-опасните съперници на грандовете Ал Ахли и Замалек./БЛИЦ