Бившият старши треньор на Локомотив (Пловдив) и ЦСКА Бруно Акрапович е уволнен от поста и в кипърския Акритас (Хлорака), който е на последното 14-о място в местната първа дивизия, съобщи 24sports.com.cy.

55-годишният босненец пое отбора на същото последно място на 29 декември, но така и не успя да промени положението на тима. Освен това, в последната среща Акритас отстъпи с 0:5 на директния съперник за оцеляване Еносис (Паралимни), което провокира ръководството да вземе решение.

"В неделя вечерта имахме лош резултат и катастрофално представяне. Преди мача говорихме с играчите и си поставихме за цел победа, но не я постигнахме. В нито един момент от мача не доказахме, че искаме победата. Представянето в неделя беше последната капка и ние уволнихме Акрапович, както и техническия директор на клуба", се казва в официалното изявление на президента на Акритас Василис Теодору.

Под ръководството на бившия наставник на Бруно Акрапович малкият клуб от Хлорака постигна една победа (над Анортозис), два пъти завърши наравно (с Арис Лимасол и АЕК Ларнака) и претърпя седем поражения.

Президентът добави, че в момента това е единствен възможен ход, за да промени обстановката и Акритас да се добере до оцеляването. След края на редовния сезон първите шест отбора играят плейоф за титлата, а последните осем тима ще се борят за запазване на местата си и за следващия сезон.