Часове ни делят до официалното обявяване на новия носител на "Златната топка". Престижното индивидуално отличие ще бъде връчено на специална церемония в Париж тази вечер, а британското издание "Дейли Мейл" обяви и кой ще бъде победителят. В списъка с резултатите от гласуването, публикуван от "Дейли Мейл" и други медии, се вижда, че наградата печели бразилският нападател на Реал (Мадрид) Винисиус Жуниор, събрал 630 точки.

Това не е кой знае каква изненада и всъщност само потвърждава очакванията и прогнозите в навечерието на връчването на наградата. Втори е класиран възстановяващият се от тежка контузия в момента испански халф на Манчестър Сити Родриго Ернандес - Родри. Еврошампионът с Испания от това лято е получил 576 точки.

Със значително по-малко точки - 422, на трета позиция се нарежда съотборникът на Вини Жуниор на "Сантиаго Бернабеу" - английският офанзивен халф Джуд Белингам.

Топ 10 затварят Килиан Мбапе, Хари Кейн, Ерлинг Холанд, Ламин Ямал, Фил Фоудън, Дани Олмо и Флориан Вирц.

От списъка се вижда, че сред първите 12 футболисти в класацията има цели петима от Реал (Мадрид), като освен Винисиус, Белингам и Мбапе, това са още защитниците Дани Карвахал и Антонио Рюдигер.

Участие в церемонията довечера ще вземе и носителят на отличието през 1994 година Христо Стоичков.