Крилото на Абърдийн Гари Макей-Стивън беше изваден от река Келвин в Глазгоу от пожарникари в неделя сутринта, информира „Би Би Си“. 26-годишният футболист е откаран в университетската болница „Кралица Елизабет“, където е получил лечение за измръзване, след като е престоял във водата 90 минути. Макей-Стивън вече е у дома, където продължава възстановяването си.

Бившият шотландски национал е паднал в реката близо до моста „Биналдър“ в западната част на Глазгоу около 2:46 часа местно време сутринта в неделя. Противопожарната служба, полицейските власти в града и Абърдийн потвърдиха, че мъж е бил изваден от водите.

За момента остава мистерия как Гари Макей-Стивън се е озовал в реката. В събота той беше резерва при победата на тима си с 4:3 като гост на Партик Тисъл в Глазгоу. Предполага се, че вечерта заедно със свои приятели той е бил на бар в близост до мястото, откъдето е изваден от водите на река Келвин.

Макей-Стивън премина в Абърдийн от Селтик през месец юли. Той вкара първия си гол за „доновете“ при победата с 2:0 над босненския Широки бриег в квалификация за Лига Европа. В шотландското първенство вече има два мача за Абърдиън. През кариерата се играл още за Еърдри и Дънди Юнайтед. Бил е в школите на Рос Каунти, Ливърпул и Фулъм.