Бордът на американската Мейджър Лийг Сокър (МЛС) единодушно взе решение да изключи тима на Чивас, който според анализите е с най-ниски икономически показатели и най-малък зрителски интерес. Президентът на МЛС Дон Гарбър обяви, че до 1 декември играчите от Чивас ще са включени в трансферната листа.

Отборът беше създаден през 2005 година като партньорски клуб на мексиканския гранд Чивас (Гуадалахара) с идеята да обедини мексиканските емигранти в Калифорния и всички испаноезични жители, които да бъдат основни фенове на тима. Това обаче не се случи.

Така двата нови отбора, които ще стартират от 2015 година в МЛС са Орландо Сити и ФК Ню Йорк Сити. Те ще играят в Източната конференция, а Хюстън Динамо и Спортинг Канзас Сити ще отидат в Западната конференция, за да може и двете да са с по 10 отбора. В редовния сезон на МЛС всеки отбор играе по 34 мача, след което идват плейофите за титлата.

През 2017 година се очаква ЛА Галакси да има и втори отбор в първенството, след като се построи нов стадион, на който да играе срещите си.