Футболната асоциация на Англия обмисля да изхвърли завинаги от бразилския национал на Уест Хям Лукас Пакета. Това ще се случи, ако бъде доказано, че в четири мача той умишлено си е изкарал жълти картони, повлиявайки на бетинг пазара в полза на други лица.

През 2021 година защитникът на Стратфорд Таун Кинън Исаак получава наказание за 10 години заради това, че заложил да получи жълт картон в двубой за ФА Къп. Три години по-рано на Брадли Уууд от Линкълн Сити е наложена забрана за шест години заради два мача, в които умишлено си е изкарал жълти картони, извършвайки измама със залагания.

Прокурорите на ФА настояват, че нарушенията на Лукас Пакета са още по-сериозни и затова ще искат доживотна забрана за 26-годишния бразилец.

Разследване твърди, че около 60 човека са направили залози в Бразилия, свързани с това Пакета да получи жълти картони в някой от тези мачове.

Комбинираната печалба от тях възлизат на 100 000 паунда. ФА обаче все още в процес на събиране на данни за залаганията.

Първата бетинг компания, подала сигнал за подозрителна активност по отношение на точно тези залози, е Betway. Тя е спонсор на Уест Хям и името и краси фланелките на тима.