Носителят на Купата на Англия от 1987 година Ковънтри е спасен от ликвидация, но заради финансовите си проблеми ще стартира участие в Лига 1 с отрицателен актив.

Футболната лига на Англия се смили над „небесносините” и реши да не ги изважда от третото ниво на английския футбол, но отне 10 точки от актива им още преди старта на кампанията.

Към момента ликвидацията на клуба е избегната, но не е ясно колко време ще продължи това състояние.

Проблемите за Ковънтри започнаха през март тази година след съдебни и административни разправии между ръководството клуба и собствениците на стадиона от фирмата „Арена Ковънтри Лимитид”. В един момент Футболната лига се яви като посредник за евентуална покупка на клуба от фирмата-собственик на стадиона.

От „Арена Ковънтри Лимитед” отказаха категорично да купят акциите на клуба, което принуди „небесносините” да заявят стадион "Сиксфийлдс" в Нортхемптън за домакинските си мачове през следващите три сезона. Съоръжението е на 55 километра от град Ковънтри и това отблъсква феновете да си купуват абонаментни карти за сезона. Досега само 215 привърженици имат сезонни карти за мачовете на отбора.