Бившият мениджър на Лестър Крейг Шекспир почина на 60-годишна възраст, съобщи опечаленото му семейство.

Специалистът, който за кратко беше и треньор на английския национален отбор през 2016 година, е издъхнал, обиколен от близките си. Това се посочва в изявление, публикувано от името на семейството му от Асоциацията на мениджърите в английската лига. 

Припомняме, че Шекспир беше диагностициран с рак през октомври 2023 г.

През сезон 2015/2016 той беше помощник на Клаудио Раниери по време на забележителния триумф на Лестър във Висшата лига и наследи италианеца в началото на 2017 година. Шекспир обаче беше уволнен през октомври същата година, тъй като "лисиците" направиха слаб старт на сезона.

След това продължи кариерата си като асистент в Евертън, Уотфорд, Астън Вила и Норич.

Последната му роля беше отново в Лестър, където работи под ръководството на Дийн Смит от април 2023 година. Краткосрочният му договор обаче не беше подновен след изпадането на клуба от Висшата лига.

Лестър отдаде почит на бившия си мениджър: “С натежали сърца футболен клуб Лестър научи за кончината на любимия член на нашето семейство Крейг Шекспир в четвъртък, 1 август 2024 г., на 60-годишна възраст. Човек с огромен талант, непоколебима всеотдайност и искрена страст към красивата игра, за Крейг ще скърбят тежко всички, които го познаваха".