Собственикът на Лацио Клаудио Лотито получи 30-дневен ултиматум от ръководството на Серия „А“. В този срок бизнесменът трябва да продаде един от двата си клуба, които през следващия сезон ще играят в италианския футболен елит.

64-годишният Лотито е собственик и на Салернитана, който снощи се завърна в Серия „А“ след 23 години, записвайки победа с 3:0 над Пескара. Така тимът от Салерно си гарантира финиширане на едно от първите две места в Серия „Б“.

Очакванията са Лотито да се раздели със собствеността на Салернитана, а не с тази на Лацио. Според правилата той няма право да продава клуба на свои роднини до четвърто коляно.

„Има правило на ФИФА, което забранява един човек да е собственост на два клуба в една дивизия от професионалния футбол. Клаудио Лотито, а и всички останали знаеха, какво ще трябва да се случи, ако Салернитана влезе в Серия „А“. Правилата са ясни и неговата собственост върху два клуба не може да продължава или тимът от Салерно няма да получи право да играе в елита другия сезон“, заяви президентът на Италианския футболен съюз Габриеле Гравина.