Съперникът на Лудогорец (Разград) в турнира на УЕФА Лига на Конференциите Андерлехт се подсили с опитен нападател. Белгийският гранд привлече алжирския нападател Ислам Слимани, който до момента носеше екипа на френския Брест.

34-годишният бивш нападател на Лестър пристига на стадион "Констант ван ден Сток" с договор до края на сезона. Престоят му в Бретан за отбора на Брест не е от най-успешните в кариерата му, тъй като за 16 мача има 1 гол и 1 асистенция.

Но преди това във Франция е играл за Лион и Монако, като съвкупно и за двата отбора е забил 42 попадения в 89 срещи. Сега в Брест започна като титуляр и беше такъв до 11-ия кръг, а последните три двубоя остана на пейката. А Брест е в опасна близост до зоната на изпадащите, като се намира на 16-о място от 20 отбора.

Андерлехт също стартира сезона доста зле в белгийското първенство, но пък участието и през пролетта в европейските турнири би трябвало да донесе приходи, които да успокоят управата. Явно от Брюксел са предложили на Слимани добра оферта, тъй като в последния ден на трансферния период той скъса договора си с французите и се премести в съседната страна. Кариерата на алжиреца е преминала също така през клубове като Спортинг (Лисабон) на два пъти, Нюкасъл, Фенербахче, както и Белузидад и Шерага в родината му Алжир.

Андерлехт и Лудогорец се срещат на 16-и и 23-и февруари в 1/16-финал от най-новия турнир на европейската централа.