Известният сръбски футболен съдия Данило Груич направи скандално изявление, след като беше изваден от листата на елитните рефери в родината си.

“Свирил съм осем дербита между Цървена звезда и Партизан. Бях част от съдийския екип на Шампионската лига между Реал (Мадрид) и Ливърпул през 2018 г., както и сред избраните за Евро 2016. Бях неделима част от екипа на Милорад Мажич от 2010 г. Не заслужавам това отношение. Работя в сериозна институция – комисия към МВР на Сърбия, заедно с моя колега Милош Джорджич, който също е изваден от листата. В нея обаче са останали наркомани и дилъри, които постоянно залагат на мачове. Те сега ще ръководят срещи от Суперлигата, а хора със сериозни професии нямат да могат“, обяви Груич.

Winbet - победата е емоция! (18+)

45-годишният съдия се нахвърли и върху члена на Съдийската комисия Боян Стоянович от Ниш.

“В родния си град той е известен като продавач и скараджия. Свирил е 17 мача в елита, които дори и не искам да коментирам. Кариерата му говори за качествата му. Той е отстранил кадърни съдии от чиста ревност и като отмъщение. Боян не общува с 90% от футболните хора в източния регион на Сърбия. Изваден е от всички управленски длъжности. Самият той едва е завършил училище и е освободен от военна служба заради физическа непригодност. Именно този човек е отстранил от списъците 34-35 съдии“, допълни международният рефер.