ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

В спортен план нещата вървят сензационно за Шаби Алонсо, който е начело на лидера в германската Бундеслига Байер Леверкузен, а най-важната победа в личен план за него дойде в Испания. 41-годишният специалист призна, че е бил заплашен от затвор, но вече е оправдан по обвиненията за укриване на данъци и при това на последна инстанция.

Световният шампион с "Ла Фурия" от Мондиал 2010 в ЮАР беше обвинен, че не е облагал с данък доходите от имиджови права. Твърди се, че плащания в размер на 2 милиона евро са обработени чрез компания за пощенски кутии.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

„Беше дълга битка, над десет години. Беше трудно. От самото начало бях убеден, че съм прав. Бях спечелил на три инстанции. Но след това имаше още едно обжалване от данъчното разследване. Прокурорите ме преследваха. Почувствах натиска на данъчното разследване. Искането беше за затвор. Въпреки че нямаше абсолютно никаква причина за това. Имах чувството, че знаят, че не са прави. Искаха да сключат споразумение с мен. Но имах вяра в съдебната система и исках да се боря докрай”, сподели Шаби Алонсо на емоционална пресконференция.

„Минаха десет години – когато имаш тази заплаха на гърба си, не е лесно. Но в крайна сметка справедливостта възтържествува. Много се радвам, че вече приключи, защото беше стресираща афера. Сега мога да кажа: чувствам се, сякаш съм спечелил титла”, добави бившият испански национал.

Това ще бъде първата му титла този сезон, а със сигурност той се надява на трофей и с Леверкузен в края на сезона, ако "аспирините" продължат със сензационното си представяне.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!