Инвазията на украинската армия на териториите на граничните Курска и Белгородска области доведе до извънреден проблем, какъвто никой не предвиждаше.

Заради опасения от разширяване на украинската атака и в съседната погранична Воронежка област възниква проблем с домакинските мачове на местния елитен тим Факел.

Клубната управа се чуди какво да прави. Започнати са спешни разговори за отлагане на срещите за по-късен етап или за преместване им на други стадиони във вътрешността на Русия, съобщава „Вести Воронеж“. Все още липсва решение за проблема и се очаква официално становище до няколко дни.

* Още за украинското настъпление в Курска и Белгородска област - ТУК

Изданието информира, че ръководството на Факел води директни преговори с колегите си от Акрон (Толияти) за отлагане на мача от Купата на Русия, който трябва да се играе на 15 август. Освен това текат разговори с Руския футболен съюз за пренасрочване на други домакински мачове на тима от Воронеж.

Именно заради украинската инвазия в съседните региони във Воронежка област бяха забранени всички масови мероприятия.

Освен мача с Акрон от груповата фаза на Купата на Русия, официалната програма на Факел предвижда още три домакински срещи до края на месеца. На 18 август трябва да се играе двубоят срещу Спартак (Москва) от първенството. За 24-и е планиран домашният мач срещу Оренбург, а три дни по-късно и среща с Рубин (Казан) за Купата.