ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Звездата на Манчестър Сити Ерлинг Холанд подписа нов договор с исторически размери за футбола. 22-годишният нападател поднови сътрудничеството си с концерна „Nike“. Според условията на контракта, норвежецът ще получава по 20 милиона паунда на година. Счита се, че това е най-скъпият личен спонсорски договор на футболист с фирма за спортна екипировка без създаването на отделна собствена линия от продукти с името на играча.

Продължителността на договора не беше официално обявена, но се счита, че надхвърля период от 10 години. Холанд играе с футболни обувки на „Nike“ от 14-годишна възраст, но предишният му контракт с американския гигант изтече през януари. След това нападателят на „гражданите“ получи оферти от „Adidas” и „Puma“, но изглежда не са го удовлетворили.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

До момента най-скъпият договор на футболист с „Nike“ беше подписан през 2016 г. от Кристиано Роналдо. Базисната годишна сума, която португалецът получава от американския производител е 14,7 милиона паунда, но с бонусите през някои години размерът е скачал до 18,3 милиона. Договорът на Роналдо с компанията е до 2026 г.

С подписания контракт, Ерлинг Холанд се превръща в основното рекламно лице на „Nike“. Освен Роналдо, маркетингови лица на компанията са още Килиан Мбапе, Роберт Левандовски, Хари Кейн, Кевин де Бройне и Фил Фодън.

Договорът на Холанд се конкурира с този на Неймар с „Puma“, като параметри двата са много близки, но с малко предимство за норвежеца заради условията. Когато бразилецът подписа с германската компания през 2020 година, беше обявено, че той ще получава по 23 милиона паунда, но в тази сума влизат и приходите от продажба на личната колекция от дрехи с логото на най-скъпия футболист. При нападателя на Манчестър Сити става дума само за рекламиране на продукти на „Nike“ без създаване на собствена маркова линия с името на Ерлинг Холанд.

Капитанът на световния шампион Аржентина и седемкратен носител на „Златната топка“ Лионел Меси получава по 18 милиона паунда от „Adidas“. Съотборникът му в ПСЖ Килиан Мбапе има договор с „Nike“ за 14 млн.