Жозе Моуриньо е освободен от мениджърския пост на Манчестър Юнайтед с незабавен ефект. Новината беше съобщена на официалния сайт на „червените дяволи“ и вече обикаля из всички световни медии. 

Клубът от „Олд Трафорд“ благодари на 55-годишния португалец за работата през последните две години и му желае успехи в бъдещите начинания.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Временен мениджър на Манчестър Юнайтед ще бъде обявен съвсем скоро. Той вероятно ще ръководи „червените дяволи“ до края на сезона, а през този период ще се търси нов наставник на тима.

Моуриньо пое Манчестър Юнайтед на 27 май 2016 година, когато подписа тригодишен договор. Начело на тима той спечели Къмюнити Шилд (2016), Купата на Лигата (2017) и Лига Европа (2017).

Настоящият сезон обаче започна кошмарно за Специалния. Тимът тръгна зле, а за капак започнаха скандалите в съблекалнята. Жозе се изпокара с повечето футболисти, а най-големите му проблеми бяха с един от асовете - Пол Погба.

Още тогава се заговори за раздяла - особено след сензационното отпадане у дома от Дарби Каунти в турнира за Купата на Лигата. Но дали заради огромната неустойка или заради искрица надежда, че напрежението все пак един ден ще изчезне, босовете не спираха да му гласуват доверие. 

Негативната игра за отбора обаче продължи и въпреки че прескочи групите на Шампионската лига, след загубата с 1:3 от Ливърпул за първенство дойде неприятната за португалеца новина. Шефовете го уволниха. Моуриньо оставя Манчестър Юнайтед на шесто място с 26 точки - с цели 19 зад лидера Ливърпул.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019