Президентът на Албанската футболна асоциация Арманд Дука е бил обект на бомбен атентат, съобщават местните медии. Охранителните камери са заснели, как маскиран мъж поставя взривно устройство пред къщата на 59-годишният ръководител, който е начело на местния футбол от 2002 г.

При инцидента няма пострадали, като са нанесени само материални щети. В дома на футболния бос по това време е била само съпругата му. В момента Дука е в предизборна кампания за нов мандат, независимо че е начело на централата от 20 години насам. Той призна, че е получавал заплахи.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Шефът на федерацията е в конфликт с кмета на столицата Тирана Ерион Велия, който обаче веднага след инцидента коментира, че Дука е негов конкурент, но не и враг. Градоначалникът даже призова полицията час по-скоро да открие и залови виновниците за взрива.

Атентатът постави нови въпросителни относно сигурността и обстановката в албанската столица, където на 25 май трябва да се проведе финалът на Лигата на конференциите. Наскоро официалният сайт на местната футболна федерация беше обект на хакерска атака и не работи.

УЕФА вече обяви, че ще прати делегация в Тирана, която да дискутира продължаващите информации за политическа намеса преди предстоящите избори за президент на Албанската футболна асоциация. Ако Армад Дука загуби на 2 март, той ще трябва да сдаде и поста си в Изпълкома на УЕФА на изборите през 2023 г.