Селекционерът на Малта Пиетро Гедин обяви, че Дания е прекалено силен съперник за неговия тим, но островитяните ще опитат да се представят достойно срещу „червения динамит“.
 
„Със сигурност датчаните ще търсят победата срещу Малта. Ние обаче трябва да покажем добра игра, да се представим достойно и да докажем, че прогресираме след победата над Армения като гост“, заяви италианският специалист.
 
Гедин обаче има проблеми в защитата преди мача с Дания. Люк Димеч и Алекс Мускат са наказани, а Джонатан Каруана не е възстановен от контузията си.
 
Бекът Клейтън Файла обяви, че мачът с Дания ще окаже сериозно влияние на настройката на тима за следващата среща с България. Малтийците са мотивирани да отговорят на загубата с 0:6 в София на 22 март тази година.
 
Датчаните отиват за мача в Та Кали с намерението да покажат, че ужасната домакинска загуба с 0:4 от Армения през юни е забравена. „Червеният динамит“ няма право на грешка в Малта, въпреки че шансовете за класиране на световно първенство са нищожни.
 
„Не мисля, че имаме шансове за класиране на световното първенство, особено след кошмарната загуба от Армения на „Паркенстадион“. Реално погледнато, постигането на участие на Мондиал 2014 е почти невъзможно или в най-добрия случай много трудно“, заяви селекционерът Мортен Олсен.
 
Олсен направи няколко промени в състава за мача с Малта. Той не повика нападателя Никлас Бендтнер заради слабата му форма. Андреас Корнелиус от Кардиф също не попадна в групата заради контузия на глезена. Селекционерът запълни празнината с Ники Биле Нилсен от Розенборг и 21-годишният Расмус Фалк, който беше повикан в младежкия тим, но Мортен Олсен го дръпна в първия отбор.
 
Малта – Дания
Днес от 21:00 часа
Та Кали, „Та Кали“
Съдия: Анастасио Сидиропулос (Гърция)