Вторият в класирането във френската Лига 1 Каен не се даде при гостуването си на Монако и стигна до равенство 1:1, след късно попадение на Силвио Роделен. Преди това Гуидо Карийо бе открил, но това се оказа недостатъчно за успех на монегаските. Така Каен остава втори с актив от 29 точки, докато Монако е шести с 25.

В друг мач от 16-ия кръг Бордо загуби с 0:1 като гост на Бастия и продължи да затъва. Единственото попадение падна в самия край на двубоя. В 88-ата минута грешка в защитата на гостите позволи на Флориан Распентино да засече центриране отдясно и да отбележи за 1:0. Бастия се поздрави с трите точки и вече има 18, заемайки 16-ото място в Лига 1. Корсиканците изпревариха именно Бордо, който е със същия актив, но с по-лоша голова разлика на 17-ата позиция.

Новакът в Лига 1 Газелек Аячо продължава да оставя отлични впечатления в представянето си в последно време. Корсиканците записаха пета победа в последните си шест мача, след като изненадаха с 2:0 като гост Монпелие. Жак Зуа и Джон Чибумбу бяха точни за Газелек, с което донесоха успеха на тима си, който е на 13-ото място с 19 точки. Монпелие има 18 точки и е 15-ти.