Бившият нападател на Лудогорец Джонатан Кафу игра като титуляр за Бордо при победата с 2:1 над Троа в мач от четвъртия кръг на френската лига Лига 1. Бразилецът остана на терена до 59-ата минута, когато бе заменен от Гаетан Лаборд. Жирондинците поведоха с попадения на Франсоа Камано (10) и Юнус Санкаре (48), но Стефан Дарбион (52) вкара за гостите и оформи крайния резултат. С успеха си Бордо събра 8 точки и заема пета позиция. Троа е на десето място с 4 точки.

Ница пък претърпя сериозна загуба с 0:3 при визитата си на новака Амиен. Гаел Какута (15) и Муса Конате (28, 88) вкараха головете за класическия успех на домакините. Това бяха първите голове на Амиен в елита на Франция и първа победа. И двата тима имат по 3 точки от началото на сезона.

Тулуза надви Рен с 3:2. Фирмин Ндомбе Мубеле (7) откри резултата в полза на гостите. На два пъти от дузпа за домакините точен бе Джими Дурмаз (35-дузпа, 71-дузпа), а между неговите попадения се разписаха Иса Диоп (58) за Тулуза и Исмаила Сар (65) за бретанците. Тулуза е на осма позиция с 6 точки, докато Рен е предпоследен с 2 точки.

Дижон записа първа победа за сезона, след като се наложи с 2:1 над Монпелие. Бенжамен Жано (45+1, 62) бе точен на два пъти за успеха на домакините, а Джовани Сио (49) се разписа за южняците. Така Дижон събра 4 точки и заема 14-о място в подреждането. Монпелие има същия актив, но по-добрата голова разлика го праща на 12-а позиция.

Каен победи Метц с минималното 1:0. Рони Роделен (50) донесе победата на нормандците, които събраха 6 точки и са на седмо място. Метц е последен без нито една спечелена точка.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ФРЕНСКАТА ЛИГА 1 - ТУК!