Японският национал Шинджи Кагава е на път да се завърне е игра за Манчестър Юнайтед, след като е почти възстановен от контузия в коляното. 23-годишният полузащитник може да седне на пейката на „червените дяволи” още за гостуването на Уест Бромич тази събота от 17:00 часа българско време.

Японецът дойде на „Олд Трафорд” през лятото от германския шампион Борусия (Дортмунд), но не е играл от 23 октомври, когато контузи коляното си в Шампионската лига срещу Спортинг (Брага). Очакваше се той да пропусне само 4 седмици, но травмата се усложни и той не играе вече повече от 2 месеца.

„Шинджи Кагава иска да загрява и да тренира на терена. Той е близо до завръщане. Ще видим днес какво е състоянието му и може би ще го сложа на пейката за мача утре”, сподели мениджърът на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън на пресконференцията преди сблъсъка с „дроздовете” утре.

Очаква се още нападателят Дани Уелбек и халфът Ашли Йънг също да са готови за двубоя на „Дъ Хоутърнс”. Уейн Рууни е аут заради контузия, а Фил Джоунс също е с минимални шансове да играе.

„Надяваме се Йънг да е готов, а Даниел Уелбек също трябва да е на линия. Уелбек беше болен във вторник вечер, но мисля, че сега е добре. Хубаво е, че няколко човека се връщат в тима свежи. Рууни е аут най-малко за още два мача”, допълни 70-годишният шотландски специалист.