Футболист изпрати запис от свой гол по имейла и се оказа с повиквателна за националния отбор. Това може да звучи като сценарий на филм, но всъщност е действителност. Случаят беше представен на официалния сайт на ФИФА.

Става дума за 16-годишния Пау Клаус Бабот Мюлер, който живее и играе за германския Карбенер. Потеклото му е андорско. Позната на семейството му дала имейл адреса на Футболната федерация на Андора.

Талантът изпратил запис със свой гол от юношеското първенство на Германия, придружен с биографична справка. В отговор Пау Бабот получил покана от националния тим на Андора до 17 години.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Първоначално Бабот е призован да се присъедини към тренировка на отбора, но след това попада в групата за предстоящия мач на селекцията до 19 г. и дебютира срещу тима на държавата, в която живее – Германия. Немците печелят с 3:0.

„Беше невероятно. Никога не съм си представял, че това може да се случи. Физическите изисквания са много по-високи, отколкото при 17-годишните. Темпото е много бързо. Говорих с немските играчи преди мача и много от тях вече имаха записан дебют в Бундеслигата или Втора бундеслига. В тази връзка резултатът е напълно очакван. Бях доста нервен преди мача“, призна Пау Бабот.

След това 16-годишният талант игра за националите на Андора до 19 години и срещу Беларус, където тимът му също регистрира загуба (0:2). Треньорският щаб обаче изрази задоволство от изявите му и се очаква Пау Бабот да продължи да играе за две национални формации – до 17 и до 19 години.