Бразилският национал Кака говори за целите си с екипа на новия си отбор Реал Мадрид, като в същото време разкри защо точно е приел офертата на "кралския клуб", а не някоя друга.

"За пръв път Милан бе склонен на преговори. Това бе още през януари, в началото на световната криза. След края на сезона те отново ми казаха, че има доста оферти за мен и смятат да започнат преговори за трансферирането ми. Едва тогава аз заявих, че имам желание да дойда в Реал Мадрид, ако Милан ме пусне. Днес бе невероятен ден, незабравим и то не само за мен, а и за всички тези хора, които ме посрещнаха на стадиона. Исторически ден. Избрах да дойда в Реал, защото това е отбор, който има същата философия за футбола, каквато и аз. Когато говоря с приятелите си от националния отбор, те постоянно ми разказват за Реал. Имах доста информация и затова избрах да дойда тук един ден, когато Милан прецени да ме продаде. Ето че това се случи", заяви Кака.

"Когато Флорентино се свърза с мен, той не ми каза конкретни имена, които смята да вземе, но ми каза, че има голям проект и това доста ме впечатли. Знаех какво направи той при предишния си маднат и това също ме убеди и му каза, че виждам накъде отиват нещата. Все пак той ми сподели, че поне още един страхотен футболист ще подсили Реал и това ще бъде Кристиано Роналдо. Бях много щастлив, защото той е много добър играч и идва от велик отбор в друг велик отбор. Аз идвам в същия велик отбор и ще играя с невероятни футболисти като Икер Касийяс, Гути, холандците и всички останали. Знам, че това е и огромна отговорност, но това само ме мотивира допълнително. Знам, че съм много важен за клуба и тук ще разчитат много на мен. Също така съм наясно, че през живота си съм играл за велики отбори и искам да продължавам да го правя", допълни новата бразилска звезда на "белия балет". /БЛИЦ